Αρχή                      Click to view English version! 
Δρομολόγια
Τιμές
Αγορά Εισιτηρίου On-line
Κράτηση Θέσεις
Ναυλωμένες Πτήσεις
Όροι και Διατάξεις
Πολιτική Ασφάλειας
Ενοικίαση Αυτοκινήτου
Στοιχεία Στόλου
Γενικά
Κινητήρες
Θάλαμος Διακυβέρνησης
Θάλαμος Επιβατών
Προδιαγραφές
Photo Gallery
Κράτηση Ξενοδοχείου
Car Rental in Greece - Europe and World wide

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
v
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αρχή                      Click to view English version! 
Δρομολόγια
Τιμές
Αγορά Εισιτηρίου On-line
Κράτηση Θέσεις
Ναυλωμένες Πτήσεις
Όροι και Διατάξεις
Πολιτική Ασφάλειας
Ενοικίαση Αυτοκινήτου
Στοιχεία Στόλου
Γενικά
Κινητήρες
Θάλαμος Διακυβέρνησης
Θάλαμος Επιβατών
Προδιαγραφές
Photo Gallery
Κράτηση Ξενοδοχείου
Car Rental in Greece - Europe and World wide


Sky Express
η αεροπορική εταιρεία της Κρήτης
Όροι Και Διατάξεις


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 

Οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν στην ελεγχόμενη περιοχή ασφαλείας (Security restricted area) και στον θάλαμο των επιβατών του αεροσκάφους τα ακόλουθα αντικείμενα:

α) Πυροβόλα και λοιπά όπλα

Κάθε αντικείμενο που είναι ή φαίνεται ότι είναι ικανό να εκτοξεύσει βλήμα ή να τραυματίσει. Περιλαμβάνονται τα εξής: Όλα τα πυροβόλα όπλα (πιστόλια, περίστροφα, τουφέκια, κυνηγετικά όπλα, καραμπίνες κλπ), αντίγραφα πρωτοτύπων και απομιμήσεις πυροβόλων όπλων, κατασκευαστικά μέρη πυροβόλων όπλων (εξαιρούνται τα συστήματα τηλεσκοπικών στοχάστρων και οι σκοπευτικές διόπτρες), αεροβόλα πιστόλια, τουφέκια και όπλα με σκάγια, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, πιστόλια εκκίνησης, όπλα- παιχνίδια κάθε είδους, όπλα για αρχάριους, βιομηχανικά πιστόλια κοχλίωσης και κάρφωσης, βαλλίστρες, σφεντόνες, ψαροντούφεκα, πιστόλια σφαγείων, όπλα αναισθητοποίησης ή ηλεκτροσόκ, π.χ. βουκέντρες, βαλλιστικά όπλα πρόκλησης ηλεκτροσόκ (taster), αναπτήρες σε σχήμα πυροβόλου όπλου.

β) Αιχμηρά και κοφτερά όπλα και αντικείμενα

Αντικείμενα με αιχμή ή κόψη που είναι ικανά να τραυματίσουν. Περιλαμβάνονται τα εξής: Μικρά και μεγάλα τσεκούρια, βέλη και βελάκια, γάντζοι, παγοκόφτες, παγοπέδιλα, σουγιάδες ή στιλέτα με κάθε μήκους λάμα, μαχαίρια ακόμη και τελετουργικά με λάμα μήκους άνω των 6 cm από μέταλλο ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό υλικό, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως ως όπλα, μπαλτάδες, δρεπανομάχαιρα (ματσέτες), ανοιχτά ξυραφάκια κουρέα και ξυριστικές λεπίδες (εξαιρούνται τα ξυραφάκια ασφαλείας ή μιας χρήσης με λεπίδες σε θήκη), σπαθιά, ξίφη και μπαστούνια με κρυφή λεπίδα ξίφους, νυστέρια, ψαλίδια με λάμα μήκους άνω των 6 cm, μπαστούνια με μεταλλική απόληξη για σκι ή πεζοπορία, εκτοξευόμενες αστεροειδείς λεπίδες (shuriken), επαγγελματικά εργαλεία που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως αιχμηρό ή κοφτερό όπλο, π.χ. τρυπάνια και μύτες, κοπίδια, μαχαίρια κουζίνας, κάθε είδους πριόνια, κατσαβίδια, λοστοί, σφυριά, πένσες, απλά και γαλλικά κλειδιά, καμινέτα.

γ) Μη αιχμηρά αντικείμενα

Κάθε μη αιχμηρό αντικείμενο που είναι ικανό να τραυματίσει. Περιλαμβάνονται τα εξής: Ρόπαλα του μπέϊζμπολ και του σόφτμπολ, ρόπαλα ή ράβδοι- άκαμπτα ή εύκαμπτα- π.χ. αστυνομικά κλομπ, ρόπαλα και ράβδοι προστασίας, ρακέτες του κρίκετ, μπαστούνια του γκολφ, μπαστούνια του χόκεϊ, ρακέτες του λακρός, κουπιά κανό και καγιάκ, τροχοσανίδες (σκέϊτμπορντ), στέκες μπιλιάρδων, καλάμια ψαρέματος, εξοπλισμός πολεμικών τεχνών π.χ. μεταλλικές γροθιές, κλομπ, εύκαμπτα ρόπαλα, κόπανοι ρυζιού, num chucks, kubatons, kubasaunts.

δ) Εκρηκτικές και εύφλεκτες ύλες

Κάθε εκρηκτική ή πολύ εύφλεκτη ύλη που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των επιβατών και του πληρώματος ή την ασφάλεια, από κάθε άποψη του αεροσκάφους ή των προσωπικών αντικειμένων. Περιλαμβάνονται τα εξής: Πυρομαχικά, καψούλια, πυροκροτητές και φυτίλια ανατινάξεων, εκρηκτικά και εκρηκτικοί μηχανισμοί, αντίγραφα πρωτοτύπων ή απομιμήσεις εκρηκτικών υλών ή μηχανισμών, νάρκες και λοιπά εκρηκτικά πολεμοφόδια, χειροβομβίδες παντός τύπου, αέρια και δοχεία αερίων π.χ. βουτάνιο, προπάνιο, ακετυλένιο, οξυγόνο- σε μεγάλο όγκο, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες σε οποιαδήποτε μορφή και άλλα βεγγαλικά (ακόμη και κροτίδες και καψούλια για παιγνίδια), σπίρτα που δεν είναι ασφαλείας, καπνογόνα δοχεία ή φυσίγγια, εύφλεκτα υγρά καύσιμα π.χ. βενζίνη, ντίζελ, υγρά αναπτήρων, αλκοόλη, αιθανόλη, αεροζόλ για βάψιμο με ψεκασμό, τερεβινθίνη και αραιωτικά χρωμάτων, αλκοολούχα ποτά με περιεκτικότητα σε αλκοόλη άνω των 70% κατ' όγκο (140% proof).

ε) Χημικές και τοξικές ουσίες

Κάθε χημική ή τοξική ουσία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των επιβατών και του πληρώματος ή την ασφάλεια από κάθε άποψη, του αεροσκάφους ή των προσωπικών αντικειμένων. Περιλαμβάνονται τα εξής: Οξέα και αλκάλια, π.χ. υγρές μπαταρίες, διαβρωτικές ή λευκαντικές ουσίες π.χ. υδράργυρος, χλώριο, σπρέι εξουδετέρωσης ή ακινητοποίησης π.χ. αέριο εξουδετέρωσης, σπρέι πιπεριού, δακρυγόνα αέρια, ραδιενεργά υλικά π.χ. ισότοπα για ιατρική ή εμπορική χρήση, δηλητήρια, μολυσματικά ή βιολογικώς επικίνδυνα υλικά π.χ. μολυσμένο αίμα, βακτηρίδια και ιοί, υλικά ικανά να αυτοαναφλεγούν ή να υποστούν καύση.

Στις παραδιδόμενες αποσκευές δεν τοποθετούνται τα ακόλουθα αντικείμενα:

Εκρηκτικές ύλες, στις οποίες περιλαμβάνονται πυροκροτητές, φυτίλια ανατινάξεων, χειροβομβίδες, νάρκες και εκρηκτικά, αέρια: προπάνιο, βουτάνιο, εύφλεκτα υγρά, στα οποία περιλαμβάνονται η βενζίνη, η μεθανόλη, εύφλεκτα στερεά και δραστικές ουσίες, στα οποία περιλαμβάνονται το μαγνήσιο, τα προσανάμματα, τα πυροτεχνήματα, οι φωτοβολίδες, οξειδωτικές ουσίες και οργανικά υπεροξείδια, στα οποία περιλαμβάνονται οι λευκαντικές ουσίες, οι πλήρεις σειρές ειδών επισκευής αμαξωμάτων, τοξικά ή μολυσματικά υλικά, στα οποία περιλαμβάνονται το ποντικοφάρμακο, το μολυσμένο αίμα, ραδιενεργά υλικά, στα οποία περιλαμβάνονται τα ισότοπα για ιατρική ή εμπορική χρήση, διαβρωτικές ουσίες, στις οποίες περιλαμβάνονται ο υδράργυρος, οι μπαταρίες αυτοκινήτων, κατασκευαστικά στοιχεία από το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου των οχημάτων που περιείχαν καύσιμο.

Επιτρέπεται η μεταφορά φαρμάκων και καλλυντικών σε περιορισμένες ποσότητες που είναι αναγκαίες ή απαραίτητες κατά την διάρκεια του ταξιδιού του επιβάτη όπως λακ μαλλιών, αρώματα και φάρμακα που περιέχουν αλκοόλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατάλογος των επικίνδυνων αντικειμένων δεν είναι πλήρης. Η μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο αεροσκάφος θεωρείται αδίκημα και τιμωρείται.

Για τυχόν αμφιβολίες επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρία για διευκρινήσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

1. Στη σύμβαση αυτή ο όρος "εισιτήριο" σημαίνει "το εισιτήριο επιβάτη και δελτίο αποσκευών" ή "την απόδειξη δρομολογίου" σε περίπτωση εκδόσεως ηλεκτρονικού εισιτηρίου, του οποίου μέρος αποτελούν αυτοί οι όροι και οι ειδοποιήσεις. Ο όρος "μεταφορέας" περιλαμβάνει όλους τους αεροπορικούς μεταφορείς, που σύμφωνα με τους παρακάτω όρους μεταφοράς μεταφέρουν ή αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τον επιβάτη ή τις αποσκευές του ή εκτελούν κάποια άλλη υπηρεσία που έχει σχέση με την αεροπορική μεταφορά. Ο όρος "ηλεκτρονικό εισιτήριο" σημαίνει ή την Απόδειξη Δρομολογίου που εκδόθηκε από ή για λογαριασμό του Μεταφορέα, το Ηλεκτρονικό Κουπόνι και κατά περίπτωση την κάρτα επιβίβασης. Σύμβαση της Βαρσοβίας, νοείται η Σύμβαση για την Ενοποίηση των Διατάξεων των σχετικών με τις Διεθνείς Αερομεταφορές που υπογράφτηκε στη Βαρσοβία στις 12 Οκτώβρη 1929 και τροποποιήθηκε στη Χάγη στις 28 Σεπτέμβρη 1955, όπως και του Μόντρεαλ που υπογράφτηκε το 1999.

2. Για τη μεταφορά εφαρμόζονται οι όροι και οι περιορισμοί της ευθύνης, που προβλέπονται από τη Σύμβαση της Βαρσοβίας και του Μόντρεαλ, εκτός αν δεν πρόκειται για "Διεθνή μεταφορά", όπως την προσδιορίζουν οι Συμβάσεις.

3. Εφόσον δεν υπάρχει αντίθεση με όσα παραπάνω καθορίσθηκαν, για την μεταφορά, όπως και για όλες τις υπηρεσίες, που εκτελούνται από κάθε ένα μεταφορέα, εφαρμόζονται: (Ι) οι συμφωνίες που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο αυτό ΙΙ) τα τιμολόγια που ισχύουν ΙΙΙ) οι όροι μεταφοράς και οι σχετικοί κανονισμοί, που αποτελούν μέρος του εισιτηρίου αυτού (και βρίσκονται στο γραφείο του μεταφορέα στη διάθεση όποιου το ζητήσει). Εξαιρούνται οι μεταφορές προς ή από σημείο που βρίσκεται στις Η.Π.Α. ή στον Καναδά προς άλλο σημείο εκτός αυτών. Για τις μεταφορές αυτές εφαρμόζονται οι κανονισμοί που ισχύουν στα παραπάνω κράτη.

4. Συμφωνείται ότι στο εισιτήριο το όνομα του μεταφορέα μπορεί να συντμηθεί. Ολόκληρο το όνομα και η σύντμησή του αναφέρονται στα τιμολόγια, τους όρους μεταφοράς, τους κανονισμούς ή τους πίνακες δρομολογίων. Η διεύθυνση του μεταφορέα θα είναι ο Αερολιμένας αναχώρησης που γράφεται στο εισιτήριο απέναντι στη πρώτη σύντμηση του ονόματος του μεταφορέα. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί που έχουν συμφωνηθεί, γράφονται στο εισιτήριο αυτό ή στους πίνακες δρομολογίων του μεταφορέα, σαν κανονικοί ενδιάμεσοι σταθμοί στη διαδρομή του επιβάτη. Η μεταφορά που εκτελείται από διάφορους αεροπορικούς μεταφορείς διαδοχικά, θεωρείται σαν ενιαία, σύμφωνα με το εισιτήριο αυτό.

5. Αεροπορικός μεταφορέας που εκδίδει εισιτήρια ή παραλαμβάνει αποσκευές, που έχουν γραφεί στο εισιτήριο και μεταφέρονται με τις γραμμές άλλων αεροπορικών μεταφορέων ενεργεί στην περίπτωση αυτή, σαν απλός πράκτοράς τους.

6. Κάθε εξαίρεση ή περιορισμός της ευθύνης του μεταφορέα ισχύει και για τους πράκτορες, υπαλλήλους ή αντιπροσώπους του και για οποιοδήποτε πρόσωπο που το αεροσκάφος του χρησιμοποιείται από τον μεταφορέα για μεταφορά όπως και για τους πράκτορες, υπαλλήλους ή αντιπροσώπους του προσώπου αυτού.

7. Αποσκευές που έχουν γραφεί στο εισιτήριο και μεταφέρονται σύμφωνα με τους όρους αυτής της σύμβασης, θα παραδίδονται στον κομιστή των δελτίων αποσκευών. Σε περίπτωση ζημιάς στην αποσκευή, πρέπει να γίνει έγγραφη διαμαρτυρία στον μεταφορέα αμέσως μετά την ανακάλυψη της ζημιάς και το αργότερο μέσα σε επτά (7) ημέρες από την παραλαβή ή σε περίπτωση καθυστέρησης μέσα σε είκοσι μία (21) ημέρες από την παραλαβή των αποσκευών.

8. Το εισιτήριο αυτό ισχύει για ένα χρόνο από την ημερομηνία έκδοσής του, εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη στο ίδιο εισιτήριο ή στα τιμολόγια του μεταφορέα ή στους όρους μεταφοράς ή στους σχετικούς κανονισμούς. Ο ναύλος μπορεί να αλλάξει πριν αρχίσει η μεταφορά σύμφωνα με τους όρους του εισιτηρίου αυτού. Ο μεταφορέας μπορεί να αρνηθεί την μεταφορά, εάν ο ναύλος που συμφωνήθηκε δεν έχει πληρωθεί.

9. Ο μεταφορέας αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την σωστή εκτέλεση της μεταφοράς. Οι ώρες που αναφέρονται στα δρομολόγια ή οπουδήποτε αλλού είναι ενδεικτικές και δεν αποτελούν μέρος αυτής της σύμβασης. Ο μεταφορέας μπορεί χωρίς προειδοποίηση να αντικαταστήσει μεταφορείς ή αεροσκάφη και σε περίπτωση ανάγκης να μεταβάλλει ή να παραλείπει σταθμούς που είναι γραμμένοι στο εισιτήριο. Ο μεταφορέας μπορεί να αλλάξει τα δρομολόγια χωρίς προειδοποίηση και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την εξασφάλιση ανταπόκρισης.

10. Ο επιβάτης οφείλει να συμμορφώνεται με τους νόμους και τις υπόλοιπες διατάξεις σχετικά με τα ταξίδια, να παρουσιάζει τις άδειες για είσοδο, έξοδο και άλλα έγγραφα που τυχόν απαιτούνται. Επίσης, οφείλει να φθάνει στο αεροδρόμιο στην ώρα που έχει ορίσει ο μεταφορέας. Αν δεν έχει ορισθεί ώρα, αρκετά νωρίτερα ώστε να υπάρχει χρόνος για την τήρηση των διαδικασιών αναχώρησης.

11. Κανένας πράκτορας ή υπάλληλος ή αντιπρόσωπος του μεταφορέα δεν έχει δικαίωμα να τροποποιήσει ή να εξαφανίσει οποιαδήποτε διάταξη αυτής της σύμβασης.

12. Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται στον αερομεταφορέα, σχετικά με το ταξίδι σας, μπορούν να διαβιβαστούν στις αρμόδιες κρτικές αρχές για λόγους ελέγχου συνόρων και ασφάλειας αερομεταφορών.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1. Στη σύμβαση αυτή ο όρος "εισιτήριο" σημαίνει "εισιτήριο επιβάτη και δελτίο αποσκευών". Ο όρος "ζημιά" περιλαμβάνει θάνατο, τραυματισμό, καθυστέρηση, μερική ή ολική απώλεια ή οποιαδήποτε άλλη ζημιά, που προέρχεται ή σχετίζεται με τη μεταφορά ή τυχόν άλλες συναφείς υπηρεσίες, που εκτελούνται από τον Μεταφορέα.

2. Στις πτήσεις εντός Ελληνικής Επικράτειας ισχύουν οι διατάξεις του Κώδικα Αεροπορικού Δικαίου (Ν. 1815/88), ο οποίος ορίζει ότι η ευθύνη του Μεταφορέα είναι περιορισμένη και δε μπορεί να υπερβεί (α) για θάνατο ή σωματική βλάβη σε περίπτωση μεταφοράς προσώπων το ποσό των 11738,81 Ευρώ για κάθε επιβάτη (β) για ολική ή μερική απώλεια, καταστροφή, χειροτέρευση ή καθυστέρηση σε περίπτωση μεταφοράς καταγεγραμμένων αποσκευών το ποσό των 11,74 Ευρώ κατά χιλιόγραμμο και (γ) η υποχρέωση του Μεταφορέα για αποζημίωση δε μπορεί να υπερβεί τα 88,00 Ευρώ για το σύνολο των πραγμάτων που φέρει μαζί του ο κάθε επιβάτης, εκτός αν έχει δηλωθεί από πριν μεγαλύτερη αξία και έχουν καταβληθεί πρόσθετες επιβαρύνσεις σύμφωνα με τα τιμολόγια ή τους κανονισμούς του Μεταφορέα. Στην περίπτωση αυτή, η ευθύνη του Μεταφορέα περιορίζεται στην αξία που δηλώθηκε. Σε καμία περίπτωση η ευθύνη του Μεταφορέα δε μπορεί να ξεπεράσει την πραγματική ζημιά, που ο επιβάτης έχει πάθει. Για κάθε απαίτηση πρέπει να αποδεικνύεται το ποσό της ζημιάς. Τα παραπάνω όρια μπορούν να αυξομειώνονται με διάταγμα.

3. Ανεξάρτητα από τα όσα καθορίζονται στη σύμβαση ή σε άλλο νόμο, που ισχύει: (α) Ο Μεταφορέας δεν ευθύνεται για ζημιές σε επιβάτη ή σε αποσκευή που δεν είναι γραμμένη στο εισιτήριο, εκτός αν η ζημιά αυτή έγινε από αμέλεια του Μεταφορέα. (β) Ο Μεταφορέας δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημιά, που προέρχεται άμεσα και αποκλειστικά από την πιστή εφαρμογή νόμων, κρατικών κανονισμών, διατάξεων ή εντολών ή από τη μη τήρησή τους από τον επιβάτη. (γ) Κάθε εξαίρεση ή περιορισμός ευθύνης του Μεταφορέα σύμφωνα με τους όρους αυτής της σύμβασης θα έχει εφαρμογή και στους πράκτορες, υπαλλήλους ή αντιπροσώπους του Μεταφορέα, όπως επίσης και σε οποιονδήποτε που το αεροσκάφος του χρησιμοποιείται από τον Μεταφορέα για τη μεταφορά καθώς και στους πράκτορες, στους υπαλλήλους ή αντιπροσώπους του.

4. Αποσκευές, που είναι γραμμένες στο εισιτήριο και μεταφέρονται σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης αυτής, θα παραδίδονται στον κομιστή των δελτίων αποσκευών και αφού καταβάλει ο τελευταίος στον Μεταφορέα ποσά που οφείλει με βάση τη σύμβαση ή με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο. Σε περίπτωση ζημιάς στην αποσκευή, πρέπει να γίνει έγγραφη διαμαρτυρία στον Μεταφορέα μετά την ανακάλυψη της ζημιάς και το αργότερο μέσα σε (7) ημέρες από την παραλαβή, και σε περίπτωση καθυστέρησης μέσα σε (21) ημέρες από την ημέρα που οι αποσκευές θα έπρεπε να είχαν τεθεί στη διάθεση του επιβάτη.

5. Το εισιτήριο αυτό, μετά τη θεώρησή του ισχύει για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο του σημείου αναχώρησης στο αεροδρόμιο του τόπου προορισμού ακολουθώντας τη διαδρομή που αναφέρεται στο εισιτήριο για ένα έτος από την ημερομηνία έκδοσής του. Κάθε απόκομμα πτήσης θα γίνεται δεκτό για μεταφορά στην ημερομηνία και πτήση, που έχει κλεισθεί η θέση. Όταν το απόκομμα της πτήσης έχει εκδοθεί με "ανοικτή ημερομηνία" θα εξασφαλίζεται θέση μετά από αίτηση του επιβάτη και εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

6. Ο Μεταφορέας αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή εκτέλεση της μεταφοράς. Οι ώρες που αναφέρονται στα δρομολόγια ή οπουδήποτε αλλού είναι ενδεικτικές και δεν αποτελούν μέρος αυτής της σύμβασης. Ο Μεταφορέας μπορεί χωρίς προειδοποίηση να αντικαταστήσει μεταφορείς ή αεροσκάφη και σε περίπτωση ανάγκης να μεταβάλλει ή να παραλείπει σταθμούς που είναι γραμμένοι στο εισιτήριο. Ο Μεταφορέας μπορεί να αλλάξει τα δρομολόγια χωρίς προειδοποίηση και δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για την εξασφάλιση ανταπόκρισης. Επίσης, μπορεί για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή του ή για τεχνικούς λόγους και εφόσον το θεωρήσει αναγκαίο, να ακυρώσει, διακόψει, παρεκκλίνει, αναβάλλει ή καθυστερήσει οποιαδήποτε πτήση ή παραπέρα δικαίωμα μεταφοράς ή εξασφάλιση θέσης. Μπορεί να αποφασίσει αν πρέπει να γίνει οποιαδήποτε αναχώρηση ή προσγείωση και αυτά χωρίς καμιά ευθύνη. Οφείλει μόνο να επιστρέψει το αντίτιμο του εισιτηρίου και τις επιβαρύνσεις των αποσκευών σύμφωνα με τα τιμολόγιά του για το μέρος του εισιτηρίου που δεν χρησιμοποιήθηκε. Σε περίπτωση υπερφόρτωσης ο Μεταφορέας αποκλειστικά και μόνο κρίνει και αποφασίζει ποιοι επιβάτες ή είδη θα μεταφερθούν.

7. Ο επιβάτης οφείλει να συμμορφώνεται με όλες τις κρατικές διατάξεις σχετικά με τα ταξίδια. Οφείλει να φθάνει στο αεροδρόμιο 60 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς το εξωτερικό πρέπει να φθάνουν στο αεροδρόμιο δύο (2) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Ο Μεταφορέας δεν ευθύνεται για απώλεια ή για τυχόν έξοδα που θα κάνει ο επιβάτης σε περίπτωση που δε συμμορφώνεται με τον πιο πάνω όρο. Δεν έχει επίσης την υποχρέωση να επιστρέψει το αντίτιμο της διαδρομής. Σε περίπτωση που οι ναύλοι αυξηθούν, ο επιβάτης υποχρεούται να πληρώσει τη διαφορά, χωρίς καμία προειδοποίηση.

8. Κανένας πράκτορας ή υπάλληλος ή αντιπρόσωπος του Μεταφορέα δεν έχει δικαίωμα να τροποποιήσει ή να καταργήσει οποιαδήποτε διάταξη της σύμβασης αυτής.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ

Γίνεται γνωστό στους επιβάτες που ταξιδεύουν με προορισμό ή που έχουν σταθμό σε κράτος διαφορετικό από αυτό της αναχώρησης, ότι οι διατάξεις των διεθνών συμβάσεων, γνωστών ως Σύμβαση Βαρσοβίας και Μόντρεαλ, εφαρμόζονται σε ολόκληρο το ταξίδι και σε κάθε τμήμα που ολοκληρώνεται είτε μέσα στο κράτος αναχώρησης ή προορισμού. Τα ονόματα των μεταφορέων που έχουν συμβληθεί σε αυτές τις ειδικές συμβάσεις βρίσκονται σε όλα τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων των μεταφορέων αυτών και επιτρέπεται η εξέτασή τους, μετά από αίτηση. Επιβάτης που επιθυμεί συμπληρωματική ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να ασφαλιστεί σε Ασφαλιστική Εταιρία. Η ασφάλιση αυτή δεν επιδρά στον περιορισμό της ευθύνης του μεταφορέα όπως καθορίζεται στη Σύμβαση της Βαρσοβίας ή στις ειδικές συμβάσεις μεταφοράς. Για περισσότερες πληροφορίες, ελάτε σε επαφή με την αεροπορική εταιρία ή τον ασφαλιστικό σας πράκτορα.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Η ευθύνη σε περίπτωση απώλειας, καθυστέρησης ή ζημιάς σε αποσκευές περιορίζεται ως ακολούθως, εκτός αν προηγουμένως έχει δηλωθεί μεγαλύτερη αξία και έχουν καταβληθεί πρόσθετα τέλη. Για τις περισσότερες διεθνείς διαδρομές (συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων εσωτερικού, που αποτελούν μέρος των διεθνών διαδρομών) η ευθύνη περιορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της σύμβασης της Βαρσοβίας και του Montreal του 1999, ανάλογα με το σημείο αναχώρησης και προορισμού.

ΓΕΝΙΚΑ

Ακυρώσεις Εισιτηρίων

Η ακύρωση εισιτηρίου επιβαρύνεται με 50% της αξίας του όταν η ακύρωση γίνεται έγκαιρα και πριν από 48 ώρες από την πτήση. Όταν η ακύρωση γίνεται εντός 48 ωρών από την πτήση η επιβάρυνση είναι 100%.

Αποσκευές

Το επιτρεπτό όριο βάρους ανά αποσκευή είναι 11,5 χιλιόγραμμα. Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο βάρος αποσκευής, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την εταιρεία 24 ώρες πριν την πτήση. Από 11,5 kg έως 26,5 kg το υπέρβαρο χρεώνεται προς 3 Ευρο το κιλό. Από 26,5 kg έως 70 kg θα δεσμεύεται μια θέση έναντι του καθαρού ναύλου. Από 70 kg έως 140 kg θα δεσμεύονται δύο θέσεις έναντι των καθαρών ναύλων

Σε κάθε περίπτωση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο skyexpress@greekislands.gr  


*
έξοδα αποστολής δεν επιστρέφονται * 

* Το γραφείο μας χρεώνει επιπλέον 5% ακυρωτικά στο επιστρεφόμενο ποσό *


Αλλαγή εισιτηρίων
Α) Για κάθε αλλαγή επιβάλλεται κόστος €5,00 για κρατήσεις αξίας έως €200 και κόστος αλλαγής € 10.00 για κρατήσεις αξίας άνω των €200.

Β) Σε περίπτωση που σας έχομε αποστείλει τα εισιτήρια, θα χρειαστεί να μας τα επιστρέψετε. Τα νέα εισιτήρια είτε θα σας αποσταλούν ξανά - εφόσον πληρώσετε τα έξοδα αποστολής και πάλι - είτε θα φροντίσουμε να τα παραλάβετε στο λιμάνι αναχώρησης την ίδια ημέρα χωρίς επιπλέον επιβάρυνση ( υπό την προϋπόθεση ότι η ναυτιλιακή εταιρεία υποστηρίζει το προπληρωμένο εισιτήριο).


Απολεσθέντα εισιτήρια
Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου σας, παρακαλείσθε όπως:
1) Το δηλώσετε γραπτώς στην Paleologos s.a.
2) Για να ταξιδέψετε θα χρειαστεί να αγοράσετε νέο εισιτήριο.
Υπό την προϋπόθεση ότι, έως το τέλος του έτους, το ελεγκτήριο τμήμα της εταιρείας επιβεβαιώσει ότι τα απολεσθέντα εισιτήρια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, δικαιούστε επιστροφή χρημάτων ή νέο εισιτήριο ίσης αξίας. 

PALEOLOGOS S.A. Shipping & Travel Enterprises. Travel Enterprises. Autovermietung, Car Rental, Auto vermietung, Nollegio in auto, Car Hire, Noleggia un auto, Location de voiture, Autoverhuur, Rent a car and Travel in Greece, Athens, Crete, Heraklion - Chania, Rethymnon, Hersonisos, Agios Nikolaos, Sitia, Ierapetra and the Greek islands by greek ferries. On-line booking system, offers and special prices, take advantage of our 50 years experience. From October 1999 we start a new cooperation with Budget and Hertz car rental. Car rentals in Greece, Car Auro rental company, car rentals in Athens Greece, rent a safe car, car rental companies in greece, Greek rentals, travelling greece, european, mediterranean, vacations, holidays, greek islands, tourism. Greek ferries. The largest Greek ferries Database. Greek ferries to Greece, Italy, Cyprus, Israel, Turkey. All Greek ferries schedules & Prices. Greek ferries from Greek islands. Greek ferries. Ferries to Greece. All Greek ferries schedules - timetables - connections & prices - fares. Greek ferries to Greek islands. Also Flights, Trains, Cruises, Car Rental, Excursions, Hotels, Reservation and Ticketing. Ferries from Ancona to igoumenitsa, corfu and patras. Ferries from Bari to igoumenitsa, corfu and patras. Ferries from Brindisi to igoumenitsa, corfu and patras. Ferries from Trieste to igoumenitsa, corfu and patras. Ferries from Venice to igoumenitsa, corfu and patras. Anek Lines, Minoan Lines, Strintzis Lines, Superfast Ferries, Ventouris Ferries, Hellenic Mediterranean Lines, Marlines, Poseidon Lines, G.A. Ferries, Agapitos Express Ferries, Lane Lines, Dane Sea Line, Nel Lines. Airlines - Olympic Airways, Air Greece, Cronus airlines.  Excursions, Hotels, Apartments, Transfers, Car Rental, Coaches & Cruises all over Greece.
25ης Αυγούστου, 5.
71202 Ηράκλειο - Κρήτης

Τηλ: (+30) 2810 346185 - (+30) 2810 330598
Fax: (+30) 2810 34620
8


www.Greekislands.gr                   
skyexpress@greekislands.gr

Greek National Tourism Organization Permit No. 10 39 Ε 60 61 00522 00
Ε.Ο.Τ
Αριθ. Αδείας 10 39 Ε 60 61 00522 00

Member  of  HATTA. Hellenic Association of Travel and Tourist Agencies.
Μέλος της HATTA
Αριθ. Αδείας1709

Q-label.  Quality System in Tourism
Σήμα Ποιότητας Q
Πιστοποίηση Ποιότητας για τον Τουρισμό

Member of : ASSOCIATION of GREEK TOURIST ENTERPRISES.  Register 456
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ